Träning

Träning på ssbk tillsammans med Madde och Ila.
Vi hade jättekul och hundarna kommer bra överens. Även om Buffy är löjligt territoriell när det gäller mat...

Skönt att komma iväg hemifrån och träna.
Vad jag önskar att jag hade bil ibland! Ofta.

Agilityekipaget Ila och Madde instruerade oss i lite agilitygrunder. Buffy fick testa tunnlar, slalom, hinder (vilka inte var någon direkt nyhet) och A-hinder (utan att vi brydde oss om kontaktfält). Hon hade kul och var jätteduktig.
Kändes lite konstigt för mig som mest är van vid lydnad och annan kontaktbaserad träning att inte uppmuntra kontakten.
Jag ska tänka på att inte använda handtecken när vi tränar slalom och insåg själv att det inte är så smart att kasta in godis i tunneln :S Buffy stökade omkring rejält därinne... Bättre att hon röjer inne i tunneln än ovanpå :P
Totalt orädd var hon iallafall.

Snälla Madde instruerade och hjälpte oss även med apporteringsträning! :) Då hon har jaktlabbe har hon sysslat en del med det. Det funkade jättebra för Buffy! Hon lyckades till och med hämta hem två dummies direkt efter varandra :)
Hon var riktigt imponerande!

Jag insåg att jag ju självklart aldrig ska kampa med dummien! Dumt att jag ens fick för mig att göra det :)
En annan sak som är viktig att tänka på är att jobba för att få hunden att lita på att säger jag apport så finns det något att hämta. Alltså att jag aldrig luras. Buffy ska inte behöva ha sett utplaceringen utan mitt kommando ska räcka.

Jag är inte alls säker på brukslydnaden, vet knappt ens vilka moment som ingår i de olika klasserna.
Det måste jag uppdatera mig på. 
Vi håller på och tränar för framförgående. Det som verkar funka bäst är att belöna med leksak som kastas rakt fram. Jag väntar på en targetstick som ska komma med posten, vilken jag hoppas på att kunna träna in ett bra kryp med hjälp av. Att shejpa kryp med Buffy är svårt. Av någon anledning har hon fått för sig att hon ska in mellan mina fötter (!) och det är jättesvårt att få bort.

Det lär bli mer freestyle-liknande tricks överlag när targetsticken och plattan kommer.
Jag ska träna mer på vårt tidigare så raka backande. Som det ser ut nu vill Buffy gärna backa i en vid båge åt (sitt) höger. Inte så snyggt :)

Såg I Am Legend nyss. Har inte kommit fram till vad jag tycker riktigt än. Jag gillade den, den var intressant och spännande, men hade - bland annat - kunnat vara en timme längre.
Schäfertiken som var med var verkligen imponerande och befriande oklyschigt porträtterad.

välkommen, lilla människa

En ny människa finns på jorden idag
En ny liten individ som vi inte känner än
Som inte känner oss än
Igår var hon onåbar
Igår fanns hon inte hos oss,
men idag gör hon det

Nu är hon här
och nu har hon ett namn
Välkommen Elvira!

elvira
Elvira föddes kl 02:28 den 29:e december
Hon vägde 4085 gram och var 51 cm lång


33985-39
GRATTIS, Mattias och Carina!
Jag känner mig så lättad, tacksam och glad


//faster

en glad, om än sen, nyhet

Jag har glömt att skriva att jag fick A!!!!!!!! på tredje delkursen, närmare bestämt "Romantiken till naturalismen och symbolismen".
Jag blev så glad så glad så glad när jag fick veta det, men det dröjde inte mer än fem sekunder innan jag bestämt mig för att läraren säkert gett alla i klassen A. Så typiskt mig.
Hur som helst tänker jag vara extremt nöjd! Även om momentet jag håller på med nu är riktigt jobbigt med seminarier vilka mest liknar förhör och helt saknar undervisning kan jag faktiskt få slappna av lite.
Min första universitetstermin och jag lyckades ändå med att få toppbetyg på en delkurs :D

Har jag nämnt att Buffy (och husse) är söt(a)?
puppiknät

sök lördag 071222

Jag slarvar så hemskt med att skriva i bloggen. Nu kommer dock en rapport från gårdagens sökträning, tillika vår fjärde.

Det var Madde & Ila (2-årig jaktlabbe), Janna & Sunny (6-årig bc) och vi.
Buffy körde 4 skick: 1 halv-hare, 1 pop-up figge, 2 dolda.
Den första dolda figgen var hon jätteduktig på!!! Är mycket imponerad eftersom det var första gången för henne. Man såg tydligt att hon arbetade med nosen och sen skällde hon spontant redan när hon fick syn på figgen :) Hon var överlag duktig med skallen idag (som alltid...) och kom upp i 15-20 skall.
Vid det andra skicket på dold figge tvekade hon lite när jag kommenderade sök. Dumma jag gjorde då omedvetet en onödig dubbelsignal med axeln, på vilken hon reagerade och stack iväg. Dumt av mig, men sen skötte hon sig bra. Nästa gång är det viktigt att se till att hon inte får lov att tappa farten vid skicket. Det ska vara lite fart ut.

Vi var få idag, vilket var trist.
En annan sak är att det inte är så populärt med min gaphals-collie som inte accepterar att bli lämnad uppbunden hur som helst. :/ Vi ska träna på det, men jag betvivlar att hon inom någon överskådlig framtid kommer att kunna sitta tyst. Åtminstone måste hon lugna sig lite allmänt först innan det kan vara möjligt. Hur som helst fick jag inte vara med och figga för någon annan hund idag, utan var förpassad till att underhålla min besvärliga blå dam. Det kändes lite trist eftersom jag verkligen VILL hjälpa de andra, se och lära.
Och tanken på att ens egen hund stör och förstör för andra är inte kul. Det var inget allvarligt, men jag hoppas att inte Buffy ska behöva "passas" varje gång. Hon lugnar sig oftast med gapandet efter ett tag.
Sen får man ju inte glömma att hon blir TAGGAD när hon är på klubben, vilket ju alltid resulterar i ljud, det med...
:/ :)
Janna, Sunny, jag och Buffy promenerade och hade trevligt efter träningen. Det funkar riktigt bra med Sunny och Buffy. Visst är fröken fröken B lite vild och galen, men hon är samtidigt artig och går inte på Sunny hela tiden och då slipper den gamla fina damen att bli grinig. Vid två tillfällen gick Sunny t.o.m. ner i lekställning när Buffy kom susandes förbi henne. Janna blev helt lyrisk, det hade hon aldrig sett förut! :D

Vi tränar uppletande så gott som varje dag och vi kör långt ut - ca 50 meter. Buffy får följa med ända ut och kampa med grejen varje gång. Ibland har hon lätt att glömma vad det var hon skulle leta efter, särskilt i kohagen där det ligger läckra frusna mockor... Hon lyckas mycket bra och jag ska snart lägga in ytterligare ett föremål.
Det är dock viktigt att jag kommer ihåg att börja enkelt, så att hon plockar fram minnesbilderna.
Något annat som är viktigt är att jag inte kommenderar "tack" och tar föremålet från henne, jag måste stjäla det. Då blir det mycket mer intressant, åtminstone i nuläget.

Vi fick en gran igår av svärfar :)
julgran
Liten och späd men VÅR :D

Dags för något att äta!